Tre rätters

Heeej. Skoldagen gick super! Vi lagade ju mat, 3 rätters. Vi var 6 st i våran grupp. Men endast tre var där. Jag Evelina och othilia. Men det gick skitbra och vi hade superkul. Jag och eve hade hant on förrätten och desserten.

Förrätt: citron toppad kycklingsallad med fetaost & Vitlöksbröd..
Kycklingen: Dagen innan förberädde vi den. Vi la in den i basilikablad och citron så den skulle få lite smak till den skulle tillagas.
Salladen: Vi hade gurka gulatomater rödpaprika och salladshuvud.
Kryddmixen: Gjorde vi såklart själva också som allt annat. Uttav rapsolja citron basilika och oregano, salt och peppar(supergod)
Vi blandade ihop dessa saker och gjorde en sallad av det. Till detta serverades vitlökbröd
Vitlöksbröd: Vanlig baguette recept. Vi gräddade den i ugnen tills den var färdig sedan skärde vi hack i brödet och la i vitlökssmör. Skit gott blev det!
Vitlökssmör: 200g margarin, 3 klyftor vitlök, salt och vitpeppar, småhackad basilika!

Huvudrätt: Lammstek med potatisgratäng toppat med roccola och rödvinssås.
Lammsteken: Gjorde inte jag så jag vet faktist inte, men jag antar att det var en massa kryddor. haha
Potatisgratängen: Skivad potatis, purjolök, salt, svartpeppar och massa grädde.
Ruccolan la vi som design uppe på köttet
Rödvinssås: Gjord av buljong nånting vet jag bara, jag gjorde inte den heller hehe.

Dessert: Kladdkaka med hallonsås grädde och extra hallon
Kladdkakan: Vi smällde ihop en kladdis som tog 40 min?? Översta lagret blev lite hårt. annars var den super go.
Hallonsåsen: Mixade hallon. Silade bort alla frön. Blandade såsen med vaniljkräm. Skit gott!

Kommentarer
Postat av: Helen

Hej carro,vad duktig du är,lät jättegott de där...tänk om man fick tillfälle o smaka din mat,,,mmmm gott de skulle vara..ha de så bra..kram Helen

2009-11-10 @ 21:00:18
URL: http://helen.persson.blogspot.com
Postat av: Anonym

ja gott var det! På tisdagarna är de öppet för allmänheten på lunchtid 11-1;)

2009-11-11 @ 11:08:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0