Våran skol meny

Hej på er! [Judith] ..

Allt fint med er? Med mig är det lovley. Min dag skulle gått åt till pluggning, men icke sa nicke. Har inte pluggat för fem öre idag. Jag får göra det i morgon istället :D Fick sluta 2 timmar tidigare idag, för våran grupp blev klar med menyn så fort. Vi räknade ut priser osv.. Jag tänkte faktiskt rabbla upp hela menyn nu, så ni får se hur vi gör :) I en meny ska det vara följande ..
2 förrätter, 5 varmrätter, 2 desserter,2 specialkost(laktos,gluten). Dom ska låta bra på menyn och får ej överstiga en viss budget. Man räknar ex: vad tork kostar per portion, vad potatis kostar per portion och gram osv. Sen plussar man ihop och man får ett pris på vad rätten är värd. Men sen måste man tillägga pengar för arbetskraft, el osv.. Såhär ser våran grupps meny ut:

Förrätter:
Gräslökspannacotta m.chiligratinerade räkor (7kr) Vi säljer ca 15kr
Gulaschsoppa m.västerbottenkräm (13kr) Vi säljer ca 20kr

Varmrätter: (pris ligger mellan 30-60 kr) Pris jag satt ut är innan priset är utsatt på menyn.
Pocherad hajmaj m.räksås och kokt potatis (16kr)
Panerad torsk m.potatispure rodilandsås (28kr)
Pepparbiff .potatisgratäng och baconsparris (38kr)
Chicken tikka masala ris (22kr)
ostfyllda zuccinirör m.tomatsås (11kr)

Desserter:
Plommonpaj m.grädde (3kr) Vi säljer 15kr
Vit chokladmousse m.limemarinerade jordgubbar (5kr) Vi säljer ca 15kr

Laktosfri: (pris ligger mellan 30-60kr)
Fläskfilé smörslungad potatis och rödvinssås (24kr)

Glutenfri: (pris ligger mellan 30-60)
Ugnsbakad lax broccolisås och kokt potatis (22kr)


Detta är en utförlig meny som vi kommer använda inom de närmsta 5 veckor. Visst låter det fint? Har gjort en toppen meny verkligen! Är så stolt! Men så mycket jobb bakom. Alla ingredienser som ska berställas(inhandlas), hur man utför rätten osv. Vad allt kostar per G, KG osv osv. Det är mycket, tro mig ;) Men jätte kul!

Så välkommen upp till våran restaurang onsdagar från kl 11-13
Restaurang Andra Våningen. :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0